Ma: 13:00 - 18:00Di-Do: 8:30 - 18:00Vr: 8:30 - 20:00 Za: 8:30 - 16:00

Ons bedrijf

Het ontstaan van ons bedrijf

Door mijn passie voor planten ben ik een opleiding gaan volgen op de Lagere Land- en Tuinbouwschool en later de Middelbare Tuinbouwschool in Emmen. Daardoor ben ik aan het werk gegaan op een tuincentrum met bloemenzaak, prachtig mooi maar……Ieder mens heeft wel een droom …Nu de mijne was een eigen zaak te beginnen.
En daar in 1988, waren in Menaldum een kas en een schuur op een eigen stuk grond en daar begon mijn droom uit te komen. Door medewerking van de gemeente en de familie Flameling, die voor mij hier gevestigd was kon ik beginnen.

In een oude druivenserre waar ik zelf wat groenteplanten en wat perkgoed opkweekte ben ik begonnen. Met hulp van mijn vader in de avonduren en op zaterdagen. Zo werd in een paar jaar de basis gelegd voor wat het nu is.

Uiteindelijk heb ik op 13 maart 1992 de beslissing genomen mijn baan op te geven en echt los te gaan met mijn tuincentrum: Rob’s Tuincentrum. Er ging zo een jaar voorbij met alleen tuinplanten en er kwam een stukje bij met wat snijbloemen en kamerplanten.
Dit bleek een goede combinatie te zijn want na 1 jaar werd de oude druivenserre vervangen door een heuse kas met verwarming.
Het zelf kweken van planten was hiermee verleden tijd.

Eerst haalden we alles bij de grossier, tegenwoordig gaan we op maandag en donderdag naar veiling Eelde.
Dit om een veilingvers, breed en betaalbaar product te kunnen leveren dat met het seizoen meegaat. Inmiddels zijn er 11 medewerkers die met elkaar het team van Rob’s Tuincentrum vormen.

Onze slogan luidt dan ook: IEDER SEIZOEN BINNEN- EN BUITEN GROEN.